De Mediamax-software opende een achterdeur op pc's waardoor hackers Windows-pc's konden besmetten. De patch die Sony en The Amergence Group, dat toen nog Suncomm heette, vervolgens uitbrachten bleek eveneens onveilig.

Eind 2005 werd Sony zelf aangeklaagd wegens het gebruik van de drm-software. Die aanklacht stond toen in de schaduw van een andere, meer geruchtmakende affaire rondom de xcp-rootkit. Sony slaat nu terug in de Mediamax-zaak en beschuldigt de producent van het schenden van de licentieovereenkomst door software uit te brengen die niet 'presteert zoals gegarandeerd was'.

Sony beschuldigt het bedrijf bovendien van oneerlijke handelspraktijken en nalatigheid en eist 12 miljoen dollar schadevergoeding. Sony probeert met zijn aanklacht een deel van de tientallen miljoenen dollars terug te verdienen, die het kwijt was aan een terugroep-actie en juridische kosten, zo meldt Ars Technica. Die kosten waren het gevolg van een schikking, waarvan zowel de Mediamax- als de rootkitaffaire deel uitmaakte. The Amergence Group noemt de beschuldigingen van Sony 'ongefundeerde aantijgingen'.