De online-dienst van Sony is vanaf 3 uur vanmiddag uit de lucht. De Japanse elektronicareus heeft het platleggen van het PlayStation Network (PSN) gisteren aangekondigd in een blogpost. “Het is onze missie om jullie beter op de hoogte te houden over alles wat er gebeurt in de wijde wereld van het PlayStation Network", schrijft senior manager Matthew Harper van het nieuw opgerichte team voor 'community management'.

4e keer in 4 maanden

Het offline gaan van Sony's online-dienst is volgens hem vanwege “routine onderhoud" dat dan ook gewoon is ingepland. Naar schatting neemt dit 13 uur in beslag. Voor informatie wanneer PSN weer online is, verwijst hij Sony-klanten naar het officiële Twitter-account. Het aanstaande platleggen is daar pas enkele uren geleden aangekondigd.

Sony haalt zijn PSN wel vaker neer voor onderhoud. Dat is de afgelopen drie maanden al drie keer eerder gebeurd, merkt techblog The Verge op. Gebruikers reageren verbijsterd en verontwaardigd op de blogpost van Harper. Die Sony-manager heeft nog gereageerd op 6 van de 196 reacties onder zijn bericht, maar geeft daarin geen details over het onderhoudswerk en de korte aankondigingstermijn ervan. Sony heeft PSN begin 2011 enkele weken uitgeschakeld omdat het diepgaand was gehackt.