Gracenote biedt verschillende technieken om muzieknummer te herkennen. Naar eigen zeggen maken dagelijks één miljoen mensen gebruik van de Gracenote Media database, die voorheen beter bekend was als de CDDB-database.

Deze informatiebron wordt gebruikt door mediaspelers als bijvoorbeeld Winamp en iTunes om de artiest, omslag van de hoes en titel van cd's te achterhalen.

Gracenote beschikt over de informatie van zes miljoen CD's en tachtig miljoen liedjes. Het heeft ook technologie in huis voor het herkennen van audio.

"We zien een enorm groeipotentieel als we Gracenote als zelfstandig laten opereren," aldus de senior vice president van SCA. "En we verwachten dat we in de komende jaren onze digitale content ook enorm kunnen gaan uitbreiden."

Mobiel

De ceo van Gracenote is ook blij met de overname. "Hun visie ligt in één lijn met de onze. En door hun steun kunnen we nu enorm veel sneller technologie voor de volgende generatie producten ontwikkelen." De beide partijen willen content en technologie dichter bij elkaar brengen.

Focus ligt daarbij ook op de mobiele markt. De technologie van Gracenote moet niet alleen werken op pc, maar ook op Sony mobieltjes met een eigen mediaplayer.

Nadat de papierwinkel op orde is hopen de twee partijen de transactie te kunnen sluiten. De verwachting is dat dat eind mei gebeurt.