De Daily heeft een touchscreen van 7 inch waar 30 tot 35 regels tekst op worden getoond. De reader kan 16 verschillende grijswaarden weergeven en heeft genoeg intern geheugen voor meer dan 1.000 gewone e-books. Die zijn via usb of via 3G op het apparaat te zetten.

Geen 3G-abonnement

Gebruikers kunnen via de 3G-verbinding boeken, kranten en tijdschriften downloaden uit de e-bookwinkel van Sony. Het bedrijf gaat geen maandelijks abonnementsgeld heffen voor de draadloze verbindingen met de winkel. Die lopen via de Amerikaanse telecomaanbieder AT&T, die daarvoor een omzetdeal heeft met Sony.

E-readerconcurrent Amazon heeft voor zijn Kindle een overeenkomst met telecombedrijf Sprint. Daarbij zijn de 3G-kosten verdisconteert in de aanschafprijs van e-books voor de Kindle. Zowel het apparaat van Amazon als de nieuwe Sony-reader zijn vooralsnog alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten.

Krapper dan de Kindle

De Daily heeft wat minder ruimte dan de Kindle die zo'n 1.500 boeken kan opslaan. De nieuwste reader in de stal van Sony gaat 400 dollar kosten. Eerder deze maand presenteerde Sony de Reader Touch Edition en Reader Pocket Edition. De Touch heeft een 6 inch touchscreen en kost 300 dollar, de Pocket heeft een klein scherm van 5 inch en kost 200 dollar.

De readers van Sony zullen in veel winkels te koop zijn, maakte het bedrijf al bekend. Sony wil zijn e-readers vooral open houden. De readers ondersteunen dan ook het gratis standaardformaat ePub (electronic publication) dat is ontwikkeld door het International Digital Publishing Forum.

Update: Sony heeft ook al overeenkomsten met lokale bibliotheken in de VS, waar Reader-gebruikers dan e-books kunnen downloaden om die gratis te lezen gedurende 21 dagen. Daarna gaan de 'geleende' e-boeken weer 'terug' naar de bibliotheek.