Het gaat om de DSC-T5-camera's met serienummers tussen de 3500001 en 3574100 in de Verenigde Staten. In Nederland gaat het om camera's met serienummers tussen de 4500001 en 4569350. Op zijn website schrijft Sony dat het de onderkant van de metalen plaat aan de onderkant van de camera's van gedupeerden kosteloos zal vervangen. Ook zal het bedrijf de kosten voor het opsturen van de camera vergoeden.

Het gaat om 284.000 Cyber Shot-camera's die verkocht zijn in de Verenigde Staten, Europa en China, en om 66.000 camera's die verkocht zijn in Japan, zo heeft een Sony-woordvoerster meegedeeld aan de Associated Press.

Sony heeft het probleem ongeveer een maand nadat het eerste model op de markt verscheen voor het eerst ontdekt. "Ongeveer dertig klanten in Japan en verschillende klanten in andere landen hebben het probleem sindsdien gemeld", aldus de woordvoerster. "Een aantal van deze mensen heeft ook gemeld dat zij kleine sneeën en krassen hebben opgelopen door de defecte onderkant."

Sony adviseert zijn klanten om het model van hun digitale camera te controleren en op de onderkant het serienummer te bekijken om vast te stellen of hun camera onderdeel is van de terugroepactie.

Sony-woordvoerder Hans den Heijer stelt tegenover Webwereld dat er in Nederland 16.000 DSC-T5-camera's zijn verkocht. Hij benadrukt echter dat deze camera's lang niet allemaal onderdeel zijn van de terugroepactie. "Het gaat alleen om camera's met serienummers tussen de 4500001 en 4569350", aldus Den Heijer. Hoeveel camera's er binnen Nederland moeten worden teruggeroepen is dan ook niet bekend. Gebruikers een camera hebben gekocht die onderdeel is van de terugroepactie kunnen contact opnemen met Sony.