Batterijen in de notebooks verkocht door Fujitsu, Gateway, Sony en Toshiba worden teruggeroepen, aldus de CPSC (Consumer Product Safety Commission). De beslissing van de commissie berust op onderzoek naar zestien batterijen die eerder ontploft zijn als gevolg van oververhitting, zo meldt Cnet.

In samenspraak met de CPSC heeft Sony besloten dat de terugroeping alleen betrekking heeft op batterijen in notebooks. Wereldwijd gaat het om meer dan drie miljoen laptops.

Het bedrijf heeft inmiddels zijn financiële vooruitzicht naar beneden bijgesteld. De verwachting is dat de operationele winst van Sony in het derde fiscale kwartaal 32 procent lager uitvalt. De nettowinst zal 5 procent lager uitvallen en naar verwachting uitkomen op 1,1 miljard dollar.

In augustus kwam de bal aan het rollen toen pc-verkoper Dell 4,1 miljoen batterijen terughaalde. Apple volgde niet veel later met 1,8 miljoen batterijen. In september riep Dell nog meer batterijen terug, gevolgd door Toshiba, IBM/Lenovo. Een maand later kwamen daar Fujitsu, Hitachi en Sony zelf nog eens bij. Het totale aantal teruggeroepen batterijen komt uit op bijna 8,1 miljoen exemplaren.