Het bedrijf wil voor het einde van het fiscale jaar 2007 een kostenbesparing van 200 miljard yen (1,47 miljard euro) hebben doorgevoerd. Dit gebeurt onder meer door bedrijfsonderdelen te verkleinen of te sluiten. Ook worden aandelen in ondernemingen opnieuw overwogen en wordt het beheer van panden nader bekeken. In totaal gaat de bezuiniging gepaard met het schrappen van zo'n tienduizend banen wereldwijd.

Om effici├źnter te worden, verdwijnen vierduizend banen in Japan, de overige zesduizend zullen elders in de wereld worden geschrapt. Voor de reorganisatie is 210 miljard yen uitgetrokken.

Sony wil zich gaan richten op drie hoofdsectoren; elektronica, games en entertainment. De nadruk bij de elektronica-tak van Sony komt te liggen op televisies, digitale fotografie, dvd-recorders en portable audio.

Het gamesonderdeel richt zich met name op de ontwikkeling van de PlayStation 3. De entertainmentdivisie richt zich op tv-licenties en dvd-verkoop. Ook valt hier de muziekmaatschappij Sony BMG onder. Daarnaast blijft Sony samen met Ericsson betrokken bij de ontwikkeling van mobiele telefoons.