Sony en Sharp willen met hun samenwerking aan de stijgende vraag naar lcd-schermen kunnen blijven voldoen. De Japanse brancheorganisatie, de Japan Electronics and Information Technology Association, verwacht een wereldwijde verdubbeling van de vraag in 2012.

Op dit moment maakt Sony nog geen schermen zelf, maar neemt die af van Samsung, de vruchten van een eerdere samenwerking van Sony met een gigant. Overigens worden de lcd-schermpjes voor Sony's Playstation Portable reeds gemaakt door Sharp.

Sir Howard Stringer

Sony neemt de beslissing onder topman Sir Howard Stringer, met wie Sony haar positie bovenaan de televisie-verkooplijsten heeft kunnen terugwinnen, nadat die werd verloren in het beginstadium van de platte televisie. Sony wordt op de voet gevolgd door Samsung en Sharp.

Driehoeksrelatie

Een analist zegt op de site van Times dat de samenwerkingen die uit de grond schieten tussen Sony, Sharp en Toshiba – dat aankondigde ook schermen van Sharp af te gaan nemen – best kunnen resulteren in de integratie van de nieuwe Cell chip(die wel al in Sony's Playstation 3 zit) van Toshiba in nieuwe televisies.

Philips

Het bericht komt nog geen maand nadat het nieuws kwam dat een andere samenwerking, tussen LG en Philips, in lcd-tv's ten einde komt. Philips kondigde begin deze maand aan van haar belang van 19,9% in LG.Philips LCD af te willen zodra de aandelenmarkten zich hebben hersteld.