"Ik heb het idee dat Blu-ray aan de winnende hand is", verklaarde Stringer tijdens een persconferentie in Tokio, refererend aan de felle strijd tussen producenten van Blu-ray en hd-dvd. Springer: "De voornaamste reden daarvoor is, ga je voor goedkopere overgangstechnologie of neem je een risico met geavanceerde technologie die nog jaren mee gaat?"

Kenmerken zoals meerkanaals geluid, meervoudige taalondersteuning en interactiviteit zorgen voor een enorme toename in de hoeveelheid data die op een schijf moet worden opgeslagen. Volgens Stringer zullen filmstudio's daarom beseffen dat de 50 GB dual-layer Blu-rayschijven beter aan hun eisen zullen voldoen dan de 30 GB dual-layer hd-dvd's.

Sony is aanvoerder van het Blu-ray kamp en gebruikt het formaat in de PlayStation 3 die naar verwachting in november verschijnt. In oktober wil Sony een Blu-rayspeler voor consumenten uitbrengen. Samsung bracht dit weekend zijn BD-P1000 Blu-rayspeler uit, die verkrijgbaar is voor zo'n 800 euro.

Vorige week begon Sony's filmtak met de verspreiding van de eerste Blu-rayfilms. Sinds afgelopen dinsdag liggen titels als 50 First Dates, The Fifth Element en The Terminator in de schappen.

Ondertussen zit het hd-dvdkamp ook niet stil. Toshiba kondigde afgelopen week aan in juli de eerste hd dvd-recorder in juli op de markt te brengen. De RD-A1 zal echter voorlopig in Japan verkrijgbaar zijn. Het apparaat kost ruim 2800 euro. Maar voor dat geld krijg je een harddisk van 1 terabyte en ondersteuning voor enkellaags schijfjes van 15 GB en dubbellaags exemplaren van 30 GB.