Dit heeft Sony maandag bekendgemaakt. Vorige week ontkende het bedrijf nog stellig, ondanks de geruchten, dat het van plan was om de prijs van zijn nieuwste console te verlagen. Sony heeft sinds de introductie van de PS3 in november te kampen met tegenvallende verkoop. De grote boosdoener van de tegenvallende verkoopcijfers is volgens velen de hoge prijs van de PS3, in vergelijking met die van rivalen als de Wii van Nintendo en de Xbox 360 van Microsoft.

De PS3 gaat nu 499 dollar kosten, slechts een fractie duurder dan de Xbox 360 Elite, de duurste versie van de Xbox 360. The Wall Street Journal schrijft dat het nog onduidelijk is hoeveel consumenten bereid zijn meer te betalen voor de extra functionaliteiten van de PS3, die nog steeds honderd euro duurder is dan de goedkope Xbox 360-versies.

In de Verenigde Staten zijn er in de maand mei 5,6 miljoen Xbox 360-consoles, 2,8 miljoen Wii's en 1,4 miljoen PS3's verkocht, zo blijkt uit gegevens van de NPD Group.

Hoewel Microsoft op papier de meeste spelcomputers verkoopt, heeft de softwaregigant vorige week een flinke tast in de buidel gedaan en heeft 1 miljard dollar uitgetrokken om defecte Xbox 360's van klanten te repareren. Veel van de spelcomputers kampen met hardwareproblemen en Microsoft heeft daarom besloten om de garantie met een jaar te verlengen en de spelcomputers kosteloos te repareren of te vervangen.

Nintendo daarentegen heeft de wind flink in de rug. Het bedrijf kan de vraag naar de Wii nog altijd niet bijbenen en dankzij de populariteit van zijn nieuwste spelcomputer en de grote vraag naar de Nintendo DS staat Nintendo inmiddels in de top10 sterkste merken in Japan.