Indien Sony gelijk heeft, kan Microsoft vervolgd worden wegens misleiding. Turbo Memory is een optionele toevoeging voor het Intel's Centrino Pro/Duo-platform, zo schrijft technologiesite Tech Blorge. De techniek moet de prestaties van een systeem verbeteren door gebruik te maken van Vista-functies zoals Readyboost en Readydrive en de batterijduur van laptops verlengen.

Pc-makers als Dell, Acer en Toshiba hebben modellen met Turbo Memory aan boord. Sony meldt niet van plan te zijn de techniek te verwerken in zijn nieuwe lijn Vaio-producten. Het bedrijf stelt dat de consument er geen baat bij heeft als een besturingssysteem geen gebruikmaakt van de technologie. "De huidige versie van Vista ondersteunt geen Turbo Memory", aldus het Japanse elektronicabedrijf.

Microsoft ontkent de beschuldiging van Sony. "Vista ondersteunt wel degelijk Turbo Memory. We werken nauw samen met Intel om ervoor te zorgen dat Turbo Memory goed werkt", aldus de softwaregigant in een reactie.

Sony blijft echter bij zijn standpunt dat Vista niet kan bepalen welk deel in Turbo Memory moet worden voorgeladen en is ervan overtuigd dat afnemers geen voordeel hebben van de techniek.