Momenteel zijn er 150 spellen beschikbaar voor de Playstation 3 (PS3), waaronder een aantal online titels. "Aantrekkelijke gamesoftware is de sleutel om betere groeicijfers voor de PS3 te bewerkstelligen", zegt Sony-topman Howard Stringer.

Sony heeft een verlies geboekt van 1,88 miljard dollar over het afgelopen jaar door de hoge introductiekosten van de Playstation 3. Investeerders zien de spelcomputerafdeling van Sony daarom als grootste risicofactor, zo schrijft Cnet.

De Wii van Nintendo verkoopt daarentegen een stuk beter. Voor elke drie Wii's die in Japan worden verkocht, gaat er slechts één PS3 over de toonbank, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau NPD. Een gebrek aan aantrekkelijke spellen en het feit dat de spelcomputer twee keer zo duur is als de Wii worden als belangrijkste redenen aangedragen voor de relatief slechte verkoopcijfers.

Sony wil het aantal PS3's dat het gaat verschepen verdubbelen tot 11 miljoen stuks in het huidige zakelijke jaar. Ook wil het bedrijf het verlies dat het maakt binnen zijn gamesafdeling beperken tot 404,5 miljoen dollar.