"Ook is het ongepast dat op deze overheidssite flink reclame wordt gemaakt voor Microsoft", stelt de SP. Op Watvooreikelbenjij.nl staan verwijzingen naar onder meer Hotmail en de MSN Messenger. Ook staat het MSN-logo duidelijk zichtbaar bovenaan de site.

Op de alternatieve site Watvooreikelszijnjullie.nl heeft de SP de MSN-termen vervangen door links naar SP-diensten. Zo leidt de link 'Hotmeel' naar de internetdienst van de SP, Tomaatnet. In plaats van 'Messenger' staat er 'Passenger'. Deze link gaat naar de site van de Nederlandse Vereniging van Reizigers, een mede door de SP opgezette organisatie voor ov-reizigers.

De SP heeft geen goed woord over voor de site Watvooreikelbenjij.nl, bedoeld om jongeren tot fatsoenlijk gedrag aan te zetten. De partij vindt de normen- en waardencampagne te duur. "Aan deze campagne hebben ze – vraag ons niet hoe – bijna 1 miljoen euro besteed", klaagt de SP.

Ook vindt de partij dat de regeringspartijen niet het recht hebben om jongeren aan te spreken op hun gedrag. "Wij eikels? Hallo kabinet: wat zijn jullie zelf dan? Wie zijn jullie om ons op zo'n toon toe te spreken? Wat hebben jullie gedaan de afgelopen 3 jaar waardoor je je zo'n arrogante houding kunt aanmeten?"