Die definitieve versie was vorige maand al uitgelekt. Nu is de rtm (release to manufacturing) echt af. Op 16 februari komt SP1 uit voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2 (release 2). Die is bestemd voor beheerders en ontwikkelaars die lid zijn van respectievelijk TechNet en MSDN. De algemene release van het pakket patches, fixes en verbeteringen volgt op 22 februari.

Dit meldt onder meer Microsoft-expert Kevin Reeuwijk op Twitter. Reeuwijk is it-architect bij Getronics en ontwerpt ook de Rijksbrede desktopomgeving GOUD. Ook de Amerikaanse ict-nieuwssites ZDnet en WinRumors melden dat SP1 is afgerond en dat het op 16 februari eerst uitkomt voor beheerders en developers.

Server 2008 R2

SP1 brengt voor Windows 7 geen grote veranderingen. Voor de servertegenhanger komen er wel nieuwe functies mee in het pakket. Windows Server 2008 R2 krijgt dynamische geheugentoewijzing voor virtuele machines, en een verbeterd protocol (RemoteFX) voor remote desktop-gebruik. Deze details zijn in maart vorig jaar al door Microsoft naar buiten gebracht. In juli is nog een publieke bèta verschenen. Sindsdien is het relatief stil geweest rond SP1 voor de huidige Windows-versies.