Een gouden plak bij de Olympische Spelen is niet voor elke atleet een onverdeeld genoegen. De 21-jarige Australiër Dale Begg-Smith moest na zijn overwinning op het onderdeel 'freestyle skiën' de nodige lastige vragen beantwoorden over zijn werkzaamheden op internet, zo meldt persbureau Reuters.

Begg-Smith wordt namelijk door Australische media in verband gebracht met diverse dubieuze internetondernemingen, zoals Ads CPM, CPM Media, Freescratchandwin en Secondthought. De bedrijven van Begg-Smith zouden zich bezighouden met spyware en adware.

De Spyware Guide meldt dat het bijna onmogelijk is om het programma Freescratchandwin handmatig te verwijderen. Ook Secondthought staat in het overzicht van de spyware-site.

Volgens een bericht zou 'The Spam Man' 40 miljoen Australische dollars (25 miljoen euro) hebben verdiend met zijn internetactiviteiten. Begg-Smith, die zich bij voorkeur verplaatst in zijn zwarte Lamborghini, ontkent dat echter in alle toonaarden. "Ik verdien een aardige boterham, maar niet miljoenen dollars zoals sommigen zeggen."

Over zijn internetactiviteiten wil Begg-Smith niet veel kwijt. "Het is gecompliceerd", vertelde hij aan de toegestroomde journalisten. "We maken technologie zodat bedrijven hun online advertentiecampagnes kunnen monitoren. Ik toon geen pop-ups, maar ik maak software waarmee anderen pop-ups kunnen laten zien."