Vanaf begin deze maand worden veel Nederlandse mailboxen geteisterd door een in felgroen opgezet spambericht met de titel 'Eigen volk eerst'. Pikant aan de hele actie was het feit dat de afzender een typfout in zijn bericht maakte, waardoor de link niet verwees naar www.extreemrechts.com, maar naar wwwextreemrechts.com (zonder punt). Deze laatste url linkt overigens inmiddels direct naar een bericht op WebWereld.

Patrick de Bruin werd hierna door Spamvrij aangewezen als de man achter de bewuste spam. De Bruin staat bij deze spambestrijder te boek als een notoire spammer. Dit laatste ontkent De Bruin in een gesprek met WebWereld niet: "Ik houd me inderdaad bezig met het versturen van mailreclame, door jullie spam genoemd".

De Bruin ontkent echter ten stelligste dat hij verantwoordelijk is voor de 'Eigen volk eerst'-campagne. "Ik heb daar helemaal niets mee te maken." Volgens De Bruin is het puur toeval dat zijn eigen site Emailreclame.com op dezelfde server staat als Extreemrechts.com. Beide sites worden in India gehost.

Over de vermeende betrokkenheid bij extreemrechtse groeperingen wil De Bruin zich niet uitlaten: "Ik heb geen zin daarover in detail te treden." Volgens het linkse onderzoekscollectief Kafka is Patrick de Bruin verantwoordelijk voor in totaal vier op grote schaal verspreide e-mails met extreemrechtse propaganda.

Het Meldpunt Internet Discriminatie (NID) poogde eerder deze week al actie te ondernemen tegen de Extreemrechts.com, maar dit heeft vooralsnog weinig resultaat opgeleverd: de site is nog altijd bereikbaar.