De jury achtte de 46-jarige Levine schuldig aan 123 aanklachten wegens het stelen van persoonlijke gegevens bij Acxiom, zo meldt The Wall Street Journal. Levine werd vrijgesproken van samenzwering en het witwassen van geld.

Acxiom is één van de grootste verzamelaars van persoonsinformatie ter wereld. Het bedrijf heeft informatie over praktisch elke inwoner van de Verenigde Staten. De gegevens worden gebruikt voor direct-marketing, maar bijvoorbeeld ook door de Amerikaanse overheid.

Volgens de openbaar aanklagers was de 46-jarige Levine verantwoordelijk voor het stelen van 1,6 miljard namen, adressen, telefoonnummers en andere persoonlijke gegevens: het equivalent van 550 telefoonboeken.

Snipermail.com

De straf voor Levine zal op 9 januari 2006 worden bepaald. In theorie kan hij voor 640 jaar de gevangenis ingaan. De maximumboete die Levine kan krijgen, bedraagt 30,7 miljoen dollar. De verwachting is dat de straffen veel lager zullen uitvallen.

Levine was eigenaar van Snipermail.com, een bedrijf dat reclame verstuurt via e-mail. Snipermail.com komt voor in het 'Register of Known Spam Operations' (ROKSO), een toonaangevend overzicht van spammers. Tijdens de rechtszaak getuigden zes werknemers van Snipermail.com tegen Levine.

Levine en een aantal werknemers van Snipermail.com zouden tussen april 2002 en augustus 2003 in totaal 8,2 GB aan gegevens van de servers van Acxiom hebben gehaald.

Acxiom is vaker het doelwit van indringers. In 2003 werd ook al een man gepakt die de databases van het bedrijf had gekopieerd.