Ook probeert een spammer de gebruikers van de antispamdienst van het Israëlische Blue Security te intimideren met dreigmails, zo meldt CNet.

Blue Security ging vorig jaar juli van start. Mensen die zich bij de dienst aanmelden, worden betrokken bij de strijd tegen spam. Ze krijgen een programma geïnstalleerd op hun pc dat op zoek gaat naar formulieren op spamsites. De software vult deze formulieren vervolgens in. Volgens Blue Security hebben ongeveer een half miljoen mensen zich aangemeld voor de antispamdienst.

Inmiddels proberen de spammers terug te slaan. Zij hebben een deel van de adressen achterhaald van de mensen die gebruikmaken van het programma van Blue Security. "De hoeveelheid spam aan mensen die op de lijst van Blue Security staan, is sinds 1 mei grofweg verdubbeld", aldus Richi Jennings, analist van Ferris Research, tegenover CNet.

Blue Security beschouwt de extra bulkmail voor zijn gebruikers als een bewijs dat de spambestrijdingsmethode werkt. "Spammers voelen dat ze onder druk staan", meent Eran Reshef, directeur van Bleu Security.