Nadat in de zomer een grote ontslagronde werd aangekondigd door CEO Satya Nadella zijn er naar verluidt wereldwijd al 13.000 banen geschrapt binnen het bedrijf. Nu komt volgens Microsoft-watcher Mary Jo Foley de tweede ronde eraan. Morgen valt de bijl.

Microsoft Nederland meldt "op dit moment geen informatie te hebben om te delen" op de vraag vanuit Webwereld hoeveel banen er in ons land al zijn geschrapt sinds juli en hoeveel er nog op de tocht staan en welke soort functies het betreft.

110 mensen al naar andere functie

In augustus meldde CIO.nl wel dat in het afgelopen jaar 110 mensen bij Microsoft Nederland een nieuwe rol hebben gekregen. De directeur van de Nederlandse Microsoft-vestiging Edwin Hageman wilde ook toen nog niets kwijt over het aantal banen dat verloren ging.

Van de 18.000 te schrappen banen komen er 12.500 van het overgenomen Nokia, dus de pijn bij Microsoft zelf blijft relatief klein. Binnen het moederbedrijf zijn bij de eerste ontslaggolf in juli onder meer ontslagen gevallen bij de divisie die over Windows gaat. Verder wordt vooral gekeken naar het flink verminderen (20 procent) van het aantal part-timers en ingehuurden.