In een bijeenkomst voor onderzoekers en bibliotheekmedewerkers eerder deze week heeft Google-baas Eric Schmidt aangekondigd dat zijn bedrijf binnenkort met een zoekdienst voor weblogs komt, zo schrijft Reuters.

De populariteit van deze elektronische internetdagboeken groeit nog steeds. Dit is in de hele wereld het geval. Onlangs nog werd de weblog van de Irakees Salam Pax – die woensdag voor het eerst weer opdook - een enorme hype. Ook steeds meer commerciële partijen beginnen overigens met een blog.

Niet iedereen is daar overigens even blij mee. "Het enige wat ik vraag is een zoekmachine die werkt", zo klaagt bijvoorbeeld een taalspecialist op Slashdot. "Ik kan bij Google nu porno uitschakelen bij een zoektocht. Waarom zou ik dat ook niet kunnen doen met blogs."

Het is niet duidelijk of de weblogs bij Google een apart domein zullen vormen en daadwerkelijk van de rest van het web zullen worden gescheiden. The Register denkt echter dat dat wel het geval zal zijn. De Britse publicatie wijst naar het verleden toen Google het Usenet-archief van Deja.com overnam. De nieuwsgroepen werden destijds van het www gescheiden.