Volgens financieel analyst Gus Papageorgiou werkt Research In Motion (RIM), de maker van de Blackberry, aan een nieuwe server waarmee consumenten deze handheld kunnen synchroniseren met hun pc. De Blackberry is vooral populair bij zakelijke gebruikers, mede omdat deze gebruik maakt van push-e-mail waarbij nieuwe berichten automatisch naar de Blackberry worden gestuurd. Deze voorziening vergt echter veel dure infrastructuur en is daarmee voor thuisgebruikers niet te realiseren.

Volgens Papageorgiou gaat RIM proberen dit te veranderen en werkt het bedrijf daarom aan een synchronisatie-optie voor de Blackberry en thuiscomputers. Na installatie van de RIM-software zou iedere Blackberry-gebruiker bestanden en ook mailberichten via de dataverbinding van de Blackberry kunnen synchroniseren met de thuiscomputer. Ook multimediabestanden kunnen met de nieuwe optie worden gesynchroniseerd. De software is daarmee een aangepaste versie van de BlackBerry Enterprise Server die RIM aan grote bedrijven verkoopt.

Hoewel RIM de ontwikkeling van de eigen 'home server' niet heeft bevestigd, zou deze volgens Papageorgiou perfect passen in de strategie van het bedrijf om meer het hoofd te bieden aan de nieuwste generaties smartphones. Ook de iPod en mp3-spelers staan volgens Papgeorgiou op de 'hitlist' van RIM, dat eerder dit voorjaar al enkele nieuwe, meer op consumenten gerichte modellen van de Backberry introduceerde met ondersteuning van gprs en wifi voor draadloze communicatie.

Papageorgiou is financieel expert bij de Canadese Scotia bank en gespecialiseerd in de ontwikkelingen van bedrijven die actief zijn in mobiele communicatie.