Dat schrijven onder meer De Telegraaf en de Volkskrant maandagochtend. Essent maakte op reclameborden tijdens het WK Schaatsen afgelopen vrijdagavond uitgebreid reclame voor  Svencouver.nl, een woordspeling op de naam van schaatser Sven Kramer en Vancouver, de Canadese stad waar het WK werd gehouden. Een dag later zette het bedrijf de campagne alweer stop, hoewel de site nog wel in de lucht is.

NOC*NSF liet Essent zaterdagavond namelijk weten dat Svencouver.nl te zeer leek op de naam van de stad waar de Olympische Winterspelen in 2010 worden gehouden. De sportkoepel wil de naam van de Olympische Spelen en die van de organiserende stad beschermen. Regels van het Internationaal Olympisch Comité schrijven voor dat deze niet commercieel mogen worden uitgebuit.

Geen botsing

Essent had volgens de Volkskrant 'geen zin in een botsing met NOC*NSF' en heeft de campagne nu omgedoopt in Svenergy.nl. De domeinnaam Vancouver.nl staat overigens niet op naam van Essent maar is van Internetlife B.V. uit Zaltbommel. NOC-NSF heeft wel Vancouver2010.nl, maar daar is nog niks te zien.