Volgens het Britse onderzoeksbureau NetValue hebben in de maand juni vijftien procent meer Engelsen een gokje op internet gewaagd dan de maand ervoor. Enkele bekende Britse goksites zoals eurobet.co.uk, ladbrokes.com, willhill.com, zagen het aantal bezoekers zelfs tot 171 procent toenemen.

Als oorzaak worden de sportevenementen genoemd waar Engelsen van nature al dol op zijn. Internet biedt hun de mogelijkheid om vanuit de luie stoel geld in te zetten op de favoriete sporter.

Opvallend in het onderzoek was de flinke toename van het aantal jongeren tussen de 17 en 25 jaar dat een gokje waagde, zo schrijft persbureau Reuters. Gemiddeld steeg het gokken in deze leeftijdsgroep met 24 procent. Eén op de zes bezoekers van een goksite, bleek zelfs jonger dan zeventien jaar te zijn.

"Er zijn gevallen bekend waarbij kinderen de creditcard van hun ouders gebruiken", aldus één van de mederwerksters van NetValue. In de praktijk blijkt het bijna onmogelijk te zijn om een minderjarige bezoeker te weren van goksites.

In Nederland geldt een verbod op het online gokken. Alleen biedt Holland Casino een 'oefen puntenspel' aan waarbij online spelers het echte gokken kunnen nabootsen.