Uit documenten in bezit van muziekblog Musicalley blijkt dat muziekstartup Spotify in 2009 een verlies draaide van 19,5 miljoen euro. Dit wordt door een woordvoerster van Spotify bevestigd. Wel haalde het bedrijf een omzet van meer dan 13 miljoen euro. Maar de laatste geruchten dat Spotify binnen twee jaar een winstgevende operatie is geworden lijken teniet gedaan.

Tijdens de SIME-conferentie in Stockholm ging het gerucht dat de startup inmiddels winst maakt. De general manager hield zich op de vlakte en nu blijkt dat Spotify rode cijfers schreef in 2009.

Omzet

Er werd ook geld verdiend. Er kwam meer dan 5 miljoen euro binnen via advertentieverkoop, iets minder dan 40 procent van de omzet. Daarnaast kwam er 8 miljoen euro binnen aan abonnementsgelden, iets meer dan 60 procent van de omzet.

"In 2009 lag de focus op het vestigen van een nieuwe en innovatieve muziekservice en die beschikbaar maken voor miljoenen mensen in Europa", aldus een woordvoerster van Spotify tegen Webwereld. "Verdere versterking en uitbreiding van onze service blijft onze hoogste prioriteit hebben."

Geld voor platenbazen

Als alles goed gaat is Spotify voor het eind van het jaar beschikbaar in de VS. Sinds mei dit jaar is de dienst in Nederland te gebruiken, Spotify moet hier nog het grote publiek bereiken. De dienst heeft naar eigen zeggen inmiddels 40 miljoen dolllar laten terugvloeien in de zakken van de platenbazen. In totaal zijn er tien miljoen gebruikers, waarvan een half miljoen betaalt.