Google zou spraakbediening op meer plekken in Android mogelijk willen maken, meldt Android Police. Spraakcommando's zouden overal in het systeem te gebruiken moeten zijn, na 'Ok Google' te zeggen. Het systeem luistert continu mee, maar dit is opt-in. Google vraagt gebruikers of ze 'Ok Google' overal willen activeren', zo is te zien op screenshots bij Android Police.

Suggesties

Google zou werken aan spraakcommando's die per app verschillen en zou gebruikers ook suggesties geven na het zeggen van 'Ok Google', bijvoorbeeld een commando om een mailtje te beantwoorden in de e-mail-app. Volgens Android Police wordt het ook mogelijk om met spraakcommando's een foto te delen via social media. Of er ook een api voor ontwikkelaars komt om spraakcommando's in te bouwen in eigen apps, is nog niet duidelijk.

Google-knop in interface?

Google zou ook weer enkele interfacewijzigingen in Android willen doorvoeren. Zo is op gelekte afbeeldingen bij Android Police te zien dat de homeknop is ingewisseld voor een Google-knop die direct naar een zoekscherm gaat. Vervolgens zouden gebruikers via de knop voor recent geopende apps naar hun homescreen terug kunnen. Hiervan is niet zeker of dit ook in een definitieve Android-versie komt te zitten.

Google presenteert eind juni tijdens het ontwikkelaarscongres Google I/O de vernieuwingen in Android de komende tijd.