Het Rotterdamse bureau voor 'interactieve communicatie' WDS is in het gelukkige bezit van het domein Kamer.nl. Tot ongenoegen van de Nederlandse staat. Zij wil dit domein hebben.

Vandaag diende hierover een kort geding. De Staat is van mening dat de domeinnaam Kamer.nl refereert aan informatie van de eerste of tweede kamer. WDS betwist dat: de term 'kamer' zou te algemeen zijn om geclaimd te kunnen worden door de Staat.

WDS wil naar eigen zeggen een woonportal starten, waarvan Kamer.nl onderdeel moet worden. Voor hetzelfde doel zijn ook onder meer Voordeur.nl, Woonkamer.nl en Slaapkamer.nl geregistreerd. Op de woonportal – waarvoor WDS nog partners zoekt – moet informatie 'rondom de beleving van wonen, inrichten en klussen' komen.

Onlangs verloor de Staat de slag om de domeinen 2ekamer.com en Tweedekamer.com. Belangrijk in de uitspraak van de rechter was hierbij de overweging dat het om .com-namen ging en deze dus duidelijk een commercieel doel dienen, iets wat van de online activiteiten van de Tweede Kamer niet kan worden gesteld.

Hiertegenover stond een succes van de Staat in zake het domein Staten-generaal.nl. Dit was in het bezit van Gijs Graaflands NameSpace. Deze domeinhandelaar moet het domein afstaan.

De rechter doet 17 augustus uitspraak over het domein Kamer.nl.