Marshfiel, Massachusetts, 1982. De opkomst van grote kasten waar je voor een muntje een spel als Pac-Man of Space Invaders kon spelen, is de lokale bevolking een doorn in het oog. Het zou de jeugd maar van de werkelijkheid afhouden. Weg ermee. Er komt een wet.

Pogingen om de ban op die arcade-games op te heffen, liepen schipbreuk in 1983, 1994 en 2011. Maar nu is het dan eindelijk zo ver. Op aandringen van een inwoner, die zich afvroeg waarom het verboden was wat plezier te maken met wat vrienden, is het verbod nu opgeheven. Maar, zo vertelt de lokale krant The Patriot Ledger, makkelijk ging dat niet. De stemverhouding was 203-175, net genoeg dus om de ban op de spelletjes op te heffen.

'Nu zijn er overal maar spelletjes'

De bewoner, Craig Rondeau, had er dan ook in de voorbereiding alles aan gedaan om het stadje klaar te maken voor een nieuw tijdperk. Hij wist zes ondernemers over te halen om zich bereid te verklaren dergelijke spelkasten neer te zetten in hun zaak, of in ieder geval de vrijheid te hebben om dat te doen als zij dat wilden. Met die zes ondernemers werd de bevolking succesvol bewerkt.

Niet iedereen is er blij mee. Zo citeert de Ledger bewoonster Sue Walker, die zegt dat er overal maar spelletjes zijn als zij nu een lokale gelegenheid in stapt en dat daar niets leuk aan is.