Het hoofddoel van de nieuwe standaard is de integratie van netwerkvideoapparatuur van verschillende merken te vereenvoudigen en fabrikanten, softwareontwikkelaars en onafhankelijke softwareleveranciers te helpen hun producten onderling uitwisselbaar te maken. Het raamwerk van de standaard wordt in oktober 2008 gepubliceerd tijdens een beveiligingsbeurs in het Duitse Essen.

Momenteel bestaat er nog geen wereldwijde standaard voor de onderlinge communicatie tussen netwerkvideoproducten als camera's, video-encoders en videomanagementsystemen. De nieuwe standaard zal naar alle waarschijnlijkheid bestaan uit interfaces voor specificaties als videostreaming, apparaatherkenning en intelligentie-metadata.

Gert van Iperen, Executive Vice President bij Bosch, ziet de samenwerking als een grote stap vooruit 'in de richting van een internationaal open forum dat is gericht op netwerkvideobewaking'. "Het forum en de standaard zijn voor fabrikanten van netwerkvideohardware en -software een efficiënte manier om onderlinge uitwisselbaarheid te garanderen."

Bron: Techworld