Volgens Linxter wordt 'Cloud Middleware' onmisbaar. “Nu alles om ons heen 'internet-enabled' wordt (iPods, kleding, broodroosters... alles), is het essentieel dat er een systeem komt om al deze dingen veilig, eenvoudig en dynamische met elkaar te verbinden”, zo staat op de website van het bedrijfje.

Het platform bestaat uit drie componenten: een 'Internet Service Bus' die de verzonden berichten afhandelt, een Software Development Kit en een webinterface voor het beheer van Linxter-programma's en gebruikersaccounts. Een .Net SDK is nu al beschikbaar, terwijl de Java-variant in ontwikkeling is. Linxter heeft een aantal beveiligingsmaatregelen ingebouwd waaronder 'endpoint-to-endpoint'-encryptie. Berichten kunnen in verschillende formaten worden verzonden waaronder XML, MIME of platte tekst.

Volgens Jason Milgram, oprichter en directeur van Linxter, 'kan zelfs een ontwikkelaar met een of twee jaar ervaring Linxter binnen een dag onder de knie krijgen'. Linxter heeft dan ook een andere doelgroep dan de raamwerken zoals Microsofts Windows Communications Foundation. “Dat heeft zeker een aantrekkingskracht op de grote bedrijven met een grote IT-afdeling. Wij denken dat we een oplossing hebben voor middelgrote en kleine bedrijven die ook behoefte hebben aan een dergelijk platform maar het niet zelf willen bouwen.”

Linxter moet in november beschikbaar komen en zal worden aangeboden als een gehoste service en als platform voor lokale installatie. Bron: Techworld