De beursvloer van multimediafestival SXSW heeft diverse start-ups hun waren laten showen. Zie een opkliklens voor de iPhone waarmee de bijbehorende app je huid kan scannen en analyseren voor de benodigde dag-, nacht- en andere crèmes. Hoor alles over een dienst die het om de twee jaar ververste Google Maps voorziet van veel actuelere foto's én videostreams. Waarvoor deze start-up een high-res camera laat plaatsen op ruimtestation ISS.

IBM Model M

Voor de nostalgisten: hoe goed tikte een typemachine ook alweer? En hoe heerlijk was het typen op de springveren van het klassieke Model M-toetsenbord van IBM's eerste pc's? Die klassieke keyboards zijn in een usb-jasje gestoken zodat elke moderne computer ermee kan worden bediend. Niet uniek, wel lekker retro.

Verder nog vanuit Japan een dienst om samen YouTube te kijken, met de mogelijkheid om filmpjes weg te stemmen. En natuurlijk een gloednieuw sociaal netwerk, maar dan eentje voor meerdere persoonlijkheden. Nee, niet voor mensen met psychische problemen, maar voor gewone mensen die hun verschillende kanten, hobby's en voorkeuren gescheiden willen manifesteren op internet. Facebook-killer? Wie weet.