StartHub is opgericht door Erwin Blom van The Crowds. Hij wil de startup scene in Nederland op verschillende manieren belichten. Dat gaat verder dan het alleen in kaart brengen van de Nederlandse technologische startups. "Er gebeurt best veel, maar dat wordt eigenlijk nergens zichtbaar", aldus Blom. "Het is echt inzoomen op de bedrijven en ze dan blijven volgen. Niet alleen als ze live gaan, maar ook in de loop van de tijd."

Het is de bedoeling dat het platform 23 juni van start gaat. Blom en zijn team zijn nog hard aan het werk om genoeg content te genereren.Het belangrijkste doel van StartHub is, naast het promoten van wat er gebeurt, 'enhousiasmeren'. "Zodat ook anderen die wellicht studeren of plannen hebben daardoor getriggerd worden." Naast inzichtelijk te maken wat de startups doen komt er ook een grote serie interviews. Niet alleen met de startups maar ook met investeerders en ondernemers die zichzelf gevestigd hebben.

Online documentaire

Het is de bedoeling om na een jaar een soort 'online documentaire' of handleiding te hebben voor beginnende internetondernemers. Blom wil het een jaar volhouden en dan kijken of er nog toekomst zit in het project. Hij kan zich ook voorstellen dat het StartHub op dat moment is afgerond en een goed naslagwerk biedt voor aankomende internetondernemers.

"Ik vind het leuk om te zien dat mensen risico's durven nemen en grote ambities hebben. ik vind dat anderen dat ook moeten zien. Er zit geen zakelijk ding in", aldus de internetondernemer. Toch zou hij er wel open voor staan als er onverhoopt toch wat zakelijks zou uitrollen. Maar in eerste instantie is dat niet de insteek. Het is de bedoeling om de publicaties in het Nederlands te houden, maar er kunnen bepaalde artikelen en interviews in de toekomst ook in het Engels worden gepubliceerd.

Prijs

Startups kunnen zich vanaf vandaag aanmelden bij StartHub. Uit de aanmeldingen worden vijf veelbelovende bedrijven gekozen die een pitch mogen geven tijdens het Mediapark Jaarcongres waar Blom het platform ook zal presenteren. Daarnaast krijgen de winnaars een pitchtraining en wordt er een promotievideo gemaakt. Op dit moment heeft StartHub twaalf startups voor de camera gehad.