"Na tien jaar vinden we het mooi geweest", blogt juryvoorzitter Jeroen Mirck. Hij merkt op dat bloggen na tien jaar zo ingeburgerd is geraakt dat het 'gewoon een keer klaar' is. Via Twitter laat hij weten dat het momentum volgens de stichting is verschoven van bloggen naar sociale media.

Binnenkort wordt het bestuur van de stichting opgeheven. Er volgt wel nog één prijsuitreiking. Tijdens een opheffingsborrel begin 2011 wordt de blogger van het decennium gekozen.

Stevige kritiek

Dutch Bloggies groeide in de loop der jaren uit van een online verkiezing tot een offline evenement waar bloggers elkaar konden ontmoeten. Door de vele categorieën duurden die ceremonies vrij lang, maar vielen wel veel bloggers in de prijzen.

Naast veel media-aandacht oogstte de prijs ook de nodige kritiek. Onder andere van GeenStijl-blogger en Webwereld-columnist Bert Brussen. Hij hekelde onder andere dat veel professionele- en marketingblogs in de prijzen vielen. Volgens hem is het "ooit zo sympathieke initiatief om de undergroundscene die webloggen heet wat bekendheid te verschaffen" in de loop der jaren veranderd in "een klef, kapotgehyped, dichtgetikt en te gelikt evenement voor het slag mensen dat zich nou juist verre van webloggen zou moeten houden".

Bekende winnaars van de blogprijs zijn GeenStijl, NRC.Next, iPhoneclub en Frankwatching.