In tenminste zeven staten werkten de machines niet goed op de laatste dag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen dinsdag, sommen Associated Press en The Register op. In Florida waren er problemen met de optische scanmachines. In de county Palm Beach werden sommige stembiljetten door de machines van Sequoia verkeerd gelezen. De optische scanners werkten ook niet goed in enkele plaatsen in Colorado, vanwege stof dat in de groeven op de postbiljetten was gaan zitten.

In meer dan 20 stembureaus in de staat Virginia functioneerden de stemcomputers niet naar behoren. In Henrico County was er een bureau waar vijf tot zeven machines tegelijk stuk gingen. Er waren geen papieren stembiljetten aanwezig tijdens de storing.

Uitgezet

In Kenton County in Kentucky moesten zelfs 108 eSlate-machines van Hart Intercivic twee uur na opening van de stembureaus alweer worden uitgezet, omdat ze kiezers niet goed hun uitgebrachte stem toonden. In Illinois waren er ook problemen, net als in de staten New Jersey en Pennsylvania.

Kiezers konden ook via Twitter live verslag doen van problemen tijdens het uitbrengen van hun stem. De resultaten werden verzameld op de site Twitter Vote Report. Er was vooraf uitgebreid gewaarschuwd dat zich diverse technische problemen zouden voordoen met de apparatuur in de stembureaus.

De Democraat Barack Obama won de verkiezingen en wordt de 44e president van de Verenigde Staten.