Hoewel er nog geen definitieve uitslag bekend is, is wel duidelijk dat het aantal stemmen voor en tegen "dicht bij elkaar ligt". Om het voorstel tot internationale standaardisatie te accepteren, moet tweederde van de deelnemende landen dit ondersteunen en voor standaardisatie stemmen.

In totaal hebben 87 nationale standaardisatie-organisaties een stem uitgebracht. Nederland heeft zich, net als in de vorige ronde, van stemming onthouden. Zowel ISO (International Standards Organization) als Microsoft hebben nog geen mededelingen gedaan over de uitslag.

Van tegenstander naar voorstander

Wel is bekend dat in deze stemronde een aantal belangrijke stemmen zijn gewonnen. Vertegenwoordigers van Finland, Denemarken en Tsjechië hebben aangegeven dat ze hun stem hebben veranderd, in het voordeel van OOXML.

Ook de Verenigde Staten besloot na een tegenstem in de eerste ronde, in de huidige tweede fase voor te stemmen. Nieuw Zeeland, een fel tegenstander van het plan heeft laten weten nog altijd tegen te zijn. Vertegenwoordigers van voormalig tegenstanders Maleisië en Singapore waren niet bereikbaar voor commentaar.

Kenia heeft besloten om niet aan de stemming deel te nemen, nadat de Free Software and Open Source Foundation for Africa (FOSSFA) de Afrikaanse delegaties had opgeroepen niet mee te stemmen. Daarmee protesteerde de groep tegen de beperkte invloed van de regio op de procedure.

Eerder afgeschoten

Tijdens een eerdere stemronde in september 2007 kwam het plan tot de internationale standaardisatie van het bestandsformaat niet met succes door de stemming heen. Microsoft paste de technische specificaties van de standaard aan, waarna op 29 februari een nieuwe stemronde begon. Daarbij konden landen een eerdere tegenstem wijzingen in een stem voor, een optie waar landen als Finland, Denemarken, Tsjechië en de Verenigde Staten gebruik van hebben gemaakt.