Ballmer kreeg een verrassend welkom toen hij in Budapest aan de Corvinus-universiteit kwam praten. Kreeg zijn collega Bill Gates jaren geleden een taart in het gezicht, Steve Ballmer wordt in Europa onthaald door Hongaarse eieren.

De dader is Nagy Gyorgy, een Hongaarse student met een T-shirt met daarop "Microsoft=Corruption". De jongen roept vooral veel in het Hongaars, maar begint zijn tirade met een Engelse zin die ongeveer vertaalt als "Jij en je bedrijf hebben miljarden van het Hongaarse volk gestolen! Geef dat geld terug!"

Vrij droog haalt Gyorgy vervolgens een ei tevoorschijn, en gooit dat in de richting van Ballmer. Hij mist. Hij probeert het met een tweede en derde ei, maar Ballmer is op dat moment al achter een lessenaar gedoken. De medestudenten van Gyorgy moeten in eerste instantie grinniken om zijn optreden, maar bij de laatste eieren wordt Gyorgy weggehoond. Het hele gebeuren is op video vastgelegd (zie onder).

Versuft

In een korte stilte kijken de student en Ballmer elkaar wat versuft aan. De mensen naast Gyorgy staan op om de student rustig naar buiten te laten wandelen, terwijl deze nog wat meer probeert te uiten van zijn ongenoegen.

Als de student bijna buiten is, doet Ballmer weer zijn mond open. "Gelukkig was het een vriendelijke verstoring," grapt hij. Hij is ongedeerd gebleken, maar staat wel even met z'n mond vol tanden: "Dat brengt me van m'n concentratie," zegt hij, waarna hij zijn toespraak voor de Hongaarse collegezaal vervolgt.

Deal

Gyorgy sprak mogelijk zijn ongenoegen uit over een contract tussen Microsoft en Hongaarse overheid. Het Hongaarse ministerie van onderwijs neemt voor 103 miljoen euro (25 miljard HUF) software van Microsoft af. De kleine lettertjes van het contract zeggen echter dat het ministerie van niemand anders vergelijkbare software af mag nemen dan van Microsoft. De zaak ligt op dit moment bij de Hongaarse mededingingsautoriteit.