In de brief schrijft Jobs openhartig over zijn veelbesproken gezondheid. Hij heeft naar eigen zeggen last van een hormoonziekte, waardoor eiwitten in zijn lichaam worden aangetast. De afwijking werd recentelijk pas na veel onderzoek ontdekt. Door deze ziekte heeft hij het afgelopen jaar veel gewicht verloren, maar de remedie is volgens hem relatief eenvoudig.

Herstel

Jobs verwacht dat het herstel tot mei of juni gaat duren. In de tussentijd blijft hij gewoon actief als Chief Executive Officer (CEO). 'Ik heb de afgelopen 11 jaar meer dan alles gegeven aan Apple. Ik zal de eerste zijn die de stap neemt en tegen de directie zeggen dat ik niet langer aan mijn verplichtingen als CEO kan voldoen'.

Jobs eindigt: "Zo, nu heb ik al meer gezegd dan ik had willen zeggen, en dat is ook alles wat ik er nog over ga zeggen."

De Raad van Bestuur van Apple laat weten dat zij Jobs ten allen tijde steunen. Mocht er een dag komen dat Jobs zijn werk moet opgeven, dan wordt dit direct bekend gemaakt, staat in een verklaring. De koers van Apple steeg na de berichtgeving met ruim vier procent.

Onderwerp van speculatie

Het afgelopen jaar is er vaak over de gezondheid van Jobs gespeculeerd. In juli gaf de topman al toe gezondheidsproblemen te hebben, maar deze waren niet levensbedreigend. Jobs afmelding voor de Macworld Expo zorgde eind december zelfs voor een koersdaling van het Apple-aandeel.

Jobs had eerder al gezondheidsklachten. In 2004 werd een tumor uit zijn alvleesklier verwijderd.