Vervolgens zijn er documenten vervalst waardoor het leek alsof het bestuur die toestemming wel had gegeven, zo meldt de Financial Times. Apple kondigde eerder dit jaar een onderzoek aan naar het zogeheten backdaten (antedateren) van opties. Hierbij wordt de datum van opties gemanipuleerd waardoor de waarde van die opties toeneemt. Dit is verboden volgens de Amerikaanse wet.

Het bedrijf heeft eerder aangegeven dat Jobs geen enkel gewin had bij het antedateren van de opties. De topman heeft de opties opgegeven en heeft er aandelen voor teruggekregen. Apple moet waarschijnlijk de financiële resultaten bijstellen over de periode van 1997 tot en met 2002.

Apple moet tevens een uitleg indienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) rond de financiële gang van zaken. Het bedrijf is inmiddels te laat met het inleveren van die uitleg, omdat het veel uitzoekwerk moet verrichten. Hierdoor is het mogelijk dat de aandelen Apple van de technologiebeurs Nasdaq (tijdelijk) wordt verwijderd.