Steve Jobs krijgt postuum erkenning voor zijn werk bij Disney van Disney. De tekenfilmproducent is Jobs erkentelijk voor zijn hechte samenwerking met Pixar en Disney waar de Apple-topman als investeerder en bestuurder bij betrokken was, meldt The Hollywood Reporter.

Hoogste eer

Ook Monsters University-sterren John Goodman en Billy Chrystal krijgen de prijs. De Disney Legend Award is volgens Disney-CEO Bob Iger de hoogste eer die het bedrijf geeft. “Het is voorbehouden aan uitzonderlijke visionairen en artiesten die de Disney-magie tot leven brengen – de mannen en vrouwen die de grenzen van innovatie en creativiteit aandrijven die ervoor zorgen dat Disney speciaal blijft.”

De prijs is een bronzen Disney Legends-beeld van een halve meter hoog. De sculptuur symboliseert volgens Disney de “verbeeldingskracht, creativiteit en magie die ze het bedrijf hebben gebracht”. De Awards worden uitgereikt begin augustus tijdens de expo D23, waar Disney veel Star Wars-evenementen gepland heeft staan om mensen warm te krijgen voor deel 7 en verder.

Disney legendes

Daarnaast laten de legendes hun bronzen handafdruk achter, die in pilaren op de Disney Legends Plaza in Burbank, Californië worden geplaatst. 237 legendes gingen Jobs voor. Onder meer Steve Martin, Angela Lansbury, Tim Allen en Dick van Dyke zijn in Disneys Hall of Fame opgenomen.