Het beeld van Jobs is te zien in de Hong Kong-vestiging van Madame Tussauds. Daar staat de wassen Jobs nog tot 26 november, om dan op tournee te gaan naar Madame Tussauds in Bangkok en vervolgens Shanghai. Het museum heeft vooralsnog geen plannen om Jobs' beeld ook in het Westen tentoon te stellen.

Historische helden

De mede-oprichter en latere redder van Apple is nagemaakt van foto's uit 2006, vóór de flinke vermagering door zijn ziekte. De inspiratie voor de wassenbeeldhouwers was een fotosessie voor Fortune Magazine. Tussauds heeft de toevoeging van de topman vorige maand aangekondigd en het beeld op 27 september onthuld.

Het beeld staat daar in de gallerij van historische en nationale helden. Jobs' gelijkenis is in het Hong Kongse museum vergezeld van wereldleiders als Barack Obama en Mao Zedong, Kung Fu-sterren als Jet Li, Jackie Chan en Bruce Lee, niet-bestaande figuren als Astroboy en Spiderman, en vele popsterren, Aziatische beroemdheden, Hollywood-sterren en historische figuren als Mozart, Rembrandt en Madame Tussaud zelf.