Steve Wozniak bestrijdt daarmee dat Jobs uit het bedrijf werd verbannen. Jobs gaf in 1985 leiding aan de Macintosh-groep en was daarmee verantwoordelijk voor de slechte verkopen van de computer. Een poging het CEO-schap te verwerven van Sculley mislukte, waarop Jobs in september 1985 zijn ontslag indiende en vertrok. "Niemand heeft 'm daartoe gedwongen", schrijft de mede-oprichter nu op Facebook. Jobs hield altijd voor dat hij in 1985 werd ontslagen, zoals hij in deze beroemde speech uit 2005 memoreert.

Eerder dat jaar was Wozniak al vertrokken omdat hij zich niet kon vinden in de koers van Sculley. De oud-directeur van Pepsi gaf tot ontsteltenis van velen bij Apple delen van de gebruiksinterface van de Mac in licentie aan Microsoft voor gebruik in Windows 1.0.

'Nieuwe film klopt wel!'

Wozniak is enthousiast over de nieuwe film over Steve Jobs ('Steve Jobs') die volgende maand verschijnt. Hij werd betrokken in de totstandkoming van het script en zegt dat de rolprent over Apple het beste is sinds de film Pirates of Silicon Valley uit 1999.

Steve Jobs overleed in 2011. Twee jaar geleden verscheen 'Jobs', een film van regisseur Joshua Michael Stern met in de hoofdrol Ashton Kutcher. Deze zou op vele vlakken een loopje met de waarheid hebben genomen.