Met Remove-It 98 biedt Quarterdeck een vuilnisophaler aan die niet alleen de rommel opruimt, maar de onervaren gebruiker ook helpt het kaf van het koren te scheiden. Deze upgrade voor Remove-It (3.02 voor Windows 95, 2.04 voor Win 3.1) ondersteunt nu Windows 95 en 98, bijvoorbeeld voor het herkennen van langere bestandsnamen en een schoonmaak van de Windows Registry.

Wie geregeld nieuwe software installeert of het Internet afstruint ziet de harde schijf van zijn computer volstromen met overbodige bestanden. Probleem is vaak dat je niet weet wat de rommel en wat nuttig is.

Remove-It onderscheidt meer dan twintig verschillende bestandsformaten, die vervuiling op de harddisk kunnen veroorzaken. Daaronder vallen dubbele bestanden, ongebruikte drivers, oude faxbestanden, lege programmagroepen in Windows, ongekoppelde ikonen, overbodige .INI-bestanden, tijdelijke files (.TMP, .BAK), niet langer gekoppelde snelstartkoppelingen, lege clusterbestanden en ongebruikte fonts.

De applicatie kent enkele bijzondere voorzieningen. Quick Clean ruimt in rap tempo overbodig geworden bestanden in de cache van de webbrowser op; Smart Disk Agent houdt namens de gebruiker een oogje in het zeil en luidt de noodklok als de harde schijf teveel verontreining vertoont.

Remove-It dubbelt overigens voor een deel met een ander product van Quarterdeck: SmartSweep. Dit programma registreert alle software die op een computer wordt geïnstalleerd, zodat deze later snel, eenvoudig en grondig kan worden verwijderd.

Remove-It 98 vraagt om een Windows-PC met minimaal 8 MB geheugen en 12 MB ruimte op de harde schijf. Als die al vol zit zul je dus eerst op eigen houtje digitaal onkruid moeten wieden. De adviesprijs in de VS voor het pakket 29,95 dollar.