Maanden bleef het stil rond de scholiere. Ze sloeg zelfs uitnodigingen voor talkshows van onder meer David Letterman af . De hype werd er echter nauwelijks minder om. Tot in alle uithoeken van de wereld doken t-shirt met de afbeelding van Ellen Feiss op, en in Nederland werd zelfs een look-a-like wedstrijd gehouden.

Het begon allemaal met het filmpje dat als onderdeel van de Switch-campagne van Apple werd gestoken, waarin ze min of meer bij toeval in terecht kwam. Ze is hartstikke stoned, zo concludeerden de kijkers na het zien van het spotje, dat daarna fuore op het internet maakte.

Commotie

Voor het eerst laat het 15-jarige meisje nu van zich horen, ondanks dat Apple haar dit ten stelligste heeft afgeraden. De gelukkige is een interviewer van een lokaal universiteitsblad, Brown Daily. Uit het interview blijkt dat Feiss niet echt onder de indruk is van alle commotie die ze teweeg heeft gebracht. Ze vindt het wel grappig.

Verder blijkt ze niet echt op de hoogte van het bedrag dat ze voor de campagne heeft gekregen: 'Dat hebben mijn ouders geregeld'. En o ja, ze heeft er een iPod aan overgehouden. Bovendien ontmoette ze Apple-topman Steve Jobs.

Maar de vraag waar het allemaal om draait is uiteraard of ze daadwerkelijk stoned was tijdens de opnames. Ja, dat was ze, min of meer. De waarheid is prozaïsch: Feiss heeft last van hooikoorts en had de avond van de opname haar medicijnen ingenomen: Benedryl. Hiermee is het mysterie van het Mac-meisje ontrafeld. Haar fans zal het echter niet uitmaken: voor hen blijft ze het stonede meisje uit de Switch-campagne.