Er is momenteel een storing in het KPN-netwerk in en om Utrecht, vanwege nog onbekende problemen in één van de vier KPN-centrales in de regio. Het betreft spraak en internet voor mobiel wat kan uitvallen, maar ook vaste verbindingen van zakelijke klanten. Op twitter melden talloze bedrijven in de regio dat ze telefonische onbereikbaar zijn.

Consumenten met een vaste telefonie en internet van KPN zijn niet getroffen, meldt KPN. Een woordvoerder van de telco kan nog niet aangeven hoeveel abonnees getroffen zijn door de storing en wat de oorzaak is.

Vodafone storing duurt voort

Ondertussen sleept de heftige storing van rivaal Vodafone zich voort, na een brand in een centrale in Rotterdam woensdagochtend. Het netwerk is nog steeds niet stabiel en verstoringen kunnen nog het hele Paasweekend duren.

UPDATE: 11:31 uur: KPN meldt dat deze storing vrijdagochtend vroeg ook kortstondig impact op het landelijke P2000 (pager) systeem. Door de storing moest er worden overgeschakeld naar een backup-systeem. P2000 is een van de communicatiemiddelen die door bijvoorbeeld brandweer, ambulance en politie wordt gebruikt.

UPDATE 14.10 uur: KPN meldt dat de storing is verholpen.