De DoS-aanval (denial of service) aanval begon dinsdagmiddag en legde de website van DoubleClick en zijn advertentieservers plat. Deze servers tonen de advertenties op diverse grote sites wereldwijd. Door de aanval waren deze sites urenlang niet of nauwelijks bereikbaar. Ook WebWereld had te kampen met de storing.

Volgens Jennifer Blom van DoubleClick zijn de dns-servers van het advertentiebedrijf getroffen door een internetaanval. De aanval kwam volgens haar van buitenaf en duurde enkele uren. Inmiddels zou alles weer naar behoren functioneren.

Bij een DDoS-aanval worden vanaf verschillende computers (vaak van over de hele wereld) grote hoeveelheden valse verzoeken om informatie naar een server gestuurd. De server heeft hierdoor moeite om bonafide informatieverzoeken af te handelen.

In het geval van DoubleClick betekende de aanval dat er geen advertenties konden worden getoond op de deelnemende websites in het netwerk. De sites van onder andere Cnet, New York Times en Washington Post waren hierdoor onbereikbaar.

In Nederland zorgde de aanval voor problemen bij de diverse sites van VNU, waaronder Computable en Emerce. Ook de websites van IDG, in Nederland uitgever van onder meer WebWereld en ComputerTotaal, waren niet of nauwelijks bereikbaar.