Aan het begin van de avond rapporteerden de eerste mensen via Twitter een storing met website en het aangifteprogramma over 2013. De site lag regelmatig plat en bij het downloaden van de vooraf ingevulde gegevens kregen gebruikers een foutmelding. Ook het versturen van de aangifte vanuit het programma lukte vele gebruikers niet. Veel mensen klagen dat ze last hebben van foutcode "3630".

Op Twitter maakte de dienst direct excuses. "Bezig met je belastingaangifte en krijg je deze niet verstuurd? Probeer het straks nog een keer, het is erg druk. Excuses voor het ongemak." Tegenover persbureau Novum kon de Belastingdienst niets zeggen over de oorzaak van de problemen, behalve dat de verantwoordelijke ICT'ers het probleem "aan het uitzoeken" waren.

Vanavond 23.59u was het oorspronkelijke moment waarop de laatste mensen aangifte konden doen. Door de problemen wordt de termijn voor aangiften opgerekt; de aangiften die dinsdag of woensdag binnenkomen, worden behandeld alsof ze op tijd waren, laat een woordvoerder van de Belastingdienst weten aan de NOS.