Een getroffen gebruiker tipt Webwereld over de lopende storing. Het betreffende Nederlandse bedrijf zit op de één van de Salesforce-delen (zogeheten instances) die al uren platliggen. De statuspagina van de Amerikaanse cloud-aanbieder toonde aanvankelijk aan dat de instances NA1, NA5 en NA6 last hebben van een 'verstoring in de dienstverlening'. Twee daarvan zijn inmiddels weer online geholpen, maar andere delen zijn tussentijds down gegaan.

Onzekerheid

Naast die drie NA-instances is er ook een storing bij vier sandbox-instances van Salesforce.com: CS0, CS1, CS3 en CS12. Ook de AppExchange van de crm-aanbieder en de MyDomains-functie zijn momenteel onbereikbaar. Het is niet duidelijk welke klanten waar worden geraakt door deze opeenstapeling van storingen. Sommige Nederlandse gebruikers zitten op de EU1-instance, maar andere juist op bijvoorbeeld de al uren onbereikbare NA6.

Vragen van Webwereld over de oorzaak, reikwijdte en verwachte duur van deze storing krijgen geen antwoord. Het pr-bureau van Salesforce's Benelux-vestiging verwijst slechts naar de statuspagina, die alleen de storing meldt en verder geen uitkomst biedt. Ook de Facebook-pagina en het Twitter-account van de cloud-leverancier maken geen melding van de storingen. Het algemene Twitter-account heeft het voorheen aparte support-account in zich opgenomen.

Stroomstoring

Een update op de statuspagina van Salesforce.com vermeldt wel dat er een stroomstoring is ontdekt, maar dat die is opgelost. Die melding is echter alweer van enkele uren geleden, terwijl de storing in de diverse instances nog altijd aanhoudt. NA1 en NA5 zijn inmiddels weer hersteld. In de meest recente update (van 4:30 PDT) is het platliggen van de Application Store erkend. Herstel daarvan is afhankelijk van het weer online krijgen van de NA6-instance, aldus de storingsupdate.

Salesforce-klanten kunnen aan het webadres zien welke instance ze gebruiken: