De storing deed zich eerst voor met iCloud en duurde ongeveer anderhalf uur. De problemen hadden nog een naijleffect voor iTunes, meldt Apple Insider. Terwijl iCloud hoogstens een half uurtje problemen kende, lag iTunes er enige tijd later anderhalf uur uit voor een vijfde van alle gebruikers. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag was er eenzelfde soort storing met iCloud dat zo’n effect had op iTunes.

Klein probleem iCloud, groot euvel iTunes

Opmerkelijk is dat de storingen in iCloud slechts een klein aantal gebruikers troffen, ongeveer 1,5 procent. Daardoor was het niet mogelijk de online opslag, en de backup & restore-dienst te gebruiken. Drie uur later lag iTunes eruit voor een veel groter deel van de gebruikers, namelijk 20 procent. Eenzelfde patroon had zich een dag eerder voorgedaan, zij het met minder impact. Apple kan nog niet zeggen wat de oorzaak is en of er rechtstreeks verband bestaat.

Volgens Apple Insider heeft Apple sinds de sterke groei van het aantal gebruikers meer en meer problemen met iCloud en iTunes, waaronder een 27 uur durend mailprobleem met iCloud in april. In het najaar van 2012 was het diverse malen achtereen raak, twee weken in oktober en daarvoor nog in september.