KLM is vannacht getroffen door een storing waardoor de site KLM.com er momenteel uitligt. Hierdoor kunnen er geen reizen worden geboekt, maar kunnen passagiers online ook niet inchecken. KLM-woordvoerder Robert Veldhuizen meldt dat de oorzaak momenteel onbekend is, “maar we zitten er bovenop.”

Storing duurt 9 uur

Er is daarom ook nog geen zicht op wanneer de storing verholpen zou kunnen zijn. “We hopen dat het snel is opgelost. Ondertussen communiceren we met klanten via Facebook en Twitter.”

Op Twitter zijn de klachten inmiddels toegenomen. En ook op de Facebook-pagina van KLM vinden klagende klanten dat de vliegmaatschappij maar eens moet opschieten met het verhelpen van de storing, die inmiddels meer dan 9 uur duurt.

Tijdig aanwezig

Door de storing kunnen mensen momenteel niet online inchecken. De KLM-woordvoerder raadt passagiers die vandaag reizen daarom aan om eerder te vertrekken en tijdig aanwezig te zijn om in te kunnen checken. KLM kon geen indicatie geven van hoeveel tijd passagiers hiervoor extra zouden moeten reserveren.

Ook kunnen er momenteel geen reizen worden geboekt via de website. De luchtvaartmaatschappij adviseert klanten om daarom telefonisch te boeken.