Alle DigiD-diensten van de overheid liggen er momenteel uit. DigiD-beheerder Logius laat Webwereld weten dat de problemen vanmorgen zijn begonnen om 09.00 uur, maar dat op dit moment nog niet duidelijk is wat er precies aan de hand is of hoe lang de storing gaat duren. Later op de ochtend kan het overheidsorgaan na onderzoek met meer informatie komen.

Gevolg is dat momenteel geen enkele overheidsdienst die gebruik maakt van het identiteitssysteem kan worden gebruikt. Op de website Digid.nl is inmiddels een mededeling verschenen dat de dienst momenteel niet beschikbaar is. De vorige keer dat DigiD met een storing kampte, ging de nacht ervoor een nieuwe versie live.

Update 14.00 uur: Logius meldt dat inloggen en ondertekenen via DigiD inmiddels weer mogelijk is. “We zijn weer up-and-running sinds 12.45 uur. Het probleem bleek te liggen bij de online back-up van de systeemlogs. Eén server die deze logs moet wegschrijven deed dat niet. Uit voorzorg is toen besloten om de dienst tijdelijk offline te halen. Nu werkt alles weer zoals het hoort”, legt woordvoerder Michiel Groeneveld uit.