Google Drive heeft momenteel een storing, waardoor bewerkingen in documenten regelmatig niet worden verwerkt. De hoofdpagina geeft momenteel een 502-error en het dashboard van Google Apps meldt momenteel een 'serviceonderbreking'.

Alleen in de cloud

Google meldt op de statuspagina van Google Drive: “We onderzoeken momenteel een gerapporteerd probleem met Google Drive. U krijgt zo snel mogelijk meer informatie." De storing loopt sinds 15.17 uur.

Op Twitter klagen diverse gebruikers over de onderbreking. Klanten maken zich zorgen omdat bepaalde documenten enkel in hun Google-cloud zijn opgeslagen en daarom nu niet te bereiken zijn.

Update 17:00 uur: Google meldt in de storingsmelding op zijn dashboard dat de Drive-dienst "voor een aantal gebruikers al hersteld" is. Het voegt daar de voorzichtige prognose aan toe: "Wij verwachten een oplossing voor alle gebruikers binnen 1 uur. Deze termijn is een indicatie die kan worden gewijzigd." Volgens de cloudaanbieder heeft "een aanzienlijk aantal gebruikers last" van deze uitval.